3-metode-de-a-arde-si-cea-mai-nesuferita-grasime-de-pe-burta.jpg

„Grasimea subcutanata apare sub piele si, de obicei, este mai sanatoasa decat grasimea abdominala; din pacate, este si mai greu de eliminat.


Grasimea subcutanata este asociata cu un nivel sanatos de colesterol si un numar minim de atacuri de cord, dar prezinta, totodata, si mai putina circulatie sangvina avand capacitatea de a depozita caloriile.

Aceste caracteristici o fac mai greu de eliminat” – Dr. Mehmet Oz („Dr. Oz”).

Continutul gras din alimentele pe care le consumam se imparte fie in grasime viscerala fie grasime subcutanata.

Ca punct de referinta, grasimea viscerala „este grasimea corporala stocata in interiorul cavitatii abdominale si prin urmare apare in jurul organelor, precum ficatul, pancreasul si intestinele”.

Grasimea subcutanata este doar excesul de grasime aflat sub piele; in mare parte, aceasta se aduna in jurul zonei abdominale si stomacale.

Publicatiile de Sanatate ale Facultatii de Medicina de la Harvard fac diferentierea intre acestea 2 si declara ca: „Grasimea acumulata in zona lombara a corpului (forma de para) este subcutanata in timp ce grasimea abdominala (forma de mar) este in mare parte viscerala”.

Publicatia explica in continuare: „grasimea viscerala dispare destul de usor in urma exercitiilor fizice si a dietei, astfel inbunatatind presiunea sangvina (care pana atunci era scazuta) si in acelas timp scazand nivelul de colesterol. Grasimea subcutanata este localizata in jurul mijlocului – zona cea mai usor de observat – care poate fi greu de eliminat”.

Grasimea subcutanata, desi se crede ca nu prezinta niciun risc pentru sanatate, poate afecta in intr-un mod nefavorabil imaginea de sine a unei persoane, increderea acesteia dar si alte stari psihologice. Este important, prin urmare, sa eliminam grasimea subcutanata pentru a ne elibera subconstientul.

In acest articol, ne vom axa pe 3 moduri in care putem „topi” aceasta grasime corporala „incapatanata”. Precum cu orice exercitiu si regim nutritional, trebuie sa ne dedicam intru totul si sa ne concentram asupra mentinerii programului.

„Autodisciplina” este un termen de care suntem tentati sa fugim, dar aplicatiile acesteia sunt critice pentru sustinerea acestor recomandari.

Acestea sunt metodele prin care putem elimina grasimea subcutanata

1. Programe de aerobic si antrenament prin intervale

Deoarece grasimea subcutanata este mult mai greu de eliminat decat cea viscerala, trebuie sa alocam mai mult timp programului de antrenament prin aerobic- sau exercitii cardiovasculare (cardio).

Facultatea de Medicina de la Harvard recomanda exercitii cardio la intensitate moderata pe durata a nu mai mult de 30 de minute in fiecare zi. Sesiunile intermitente de exercitii (2-3 zile pe saptamana, spre exemplu) nu vor face o mare diferenta si nu vor crea vreo schimbare sesizabila in stratului de grasime subcutanata.

Colegiul American de Medicina Sportiva spune ca trebuie sa facem intre 60-90 de minute de antrenament aerobic de pana la 5 ori pe saptamana (in cazul unor persoane) pentru a putea slabi.

Vestile bune sunt ca aceasta durata recomandata nu trebuie sa fie completata intr-o singura sesiune. Grasimea corporala subcutanata poate fi eliminata prin multiple sesiuni de antrenament in decursul unei zile.

O alternativa pentru exercitiile cardio de intensitate moderata este antrenamentul prin intervale – o forma mai intensa a programului de cardio.

Acesta consta in alternarea intre exercitii de inalta si slaba dificultate in cadrul fiecarui exercitiu din programul de antrenament.

Cel mai mare beneficiu pe care antrenamentul prin intervale il aduce este ca poate declansa procesul de ardere a grasimilor – o solutie excelenta pentru cei care au de-a face cu un program strict.

2. Antrenamentul cu greutati

Desi cardio si antrenamentul prin intervale sunt considerate metodele superlative pentru eliminarea grasimii subcutanate, expertii spun ca nu ar trebui sa eliminam nici antrenamentul cu greutati – si multitudinea de beneficii pe care le aduce.

Principalul avantaj al antrenamentului cu greutati este acela ca intensifica viteza de metabolizare si arde grasimile, chiar si atunci cand ne odihnim.

De fapt, exista experti din cadrul comunitatilor de nutritie, fiziologice si/sau medicale care considera antrenamentul cu greutati superior activitatilor aerobice atunci cand vine vorba de arderea grasimii subcutanate.

Mai exact, antrenamentul prin intervale folosind greutati este o metoda net superioara de ardere a grasimii subcutanate decat antrenamentul prin intervale sau antrenamente prin intervale de inalta intensitate (HIIT) executate fara greutatile metalice.

In orice caz, un program eficient al antrenamentului pentru pierderea in greutate va tinti principalele zone musculare – si superioare si inferioare- si va reduce in mod eficient compozitia de grasime din cadrul acestor zone.

Rezultatul final: corpul dumneavoastra scapa repede de grasime si, eventual, pare mult mai tonifiat.

3. Creati-va un echilibru nutritional

Exista o zicala in cadrul comunitatii de fitness care spune ca „nutritia este mai importanta decat exercitiile”.

Intr-adevar, este greu sa adunam destule dovezi prin care sa contracaram acest faimos eufemism. Majoritatea studiilor stiintifice ce compara viteza de pierdere a grasimii subcutanate cu o lupta intre „dieta versus exercitii” conclud in final ca nutritia triumfa aproape de fiecare data.

Motivul simplu: un regim riguros de exercitii nu poate invinge alimentele nocive pe care le mancam.

Pentru a elimina grasimea subcutanata, trebuie sa ne gasim un echilibru intre cele 2. Obiceiurile nutritionale gresite nu pot fi combatute doar cu un program de exercitii riguros.

Acest lucru este probabil cel mai bine ilustrat printr-o observatie importanta; putem pierde din greutate doar prin mentinerea unei diete.

Cu toate acestea, nu puteti pierde din greutate avand obiceiuri nutritionale gresite dar mentinand un program de exercitii, indiferent de dificultatea acelui program.

Solutia „simpla” consta in cercetarea si luarea la cunostinta a metodelor de implementare a unei diete sanatoase, impreuna cu un program de exercitii „destul de greu” dar totusi acceptabil.

Gasirea unui echilibru nutritional si a unei rutine de exercitii care sa ne impinga limitele reprezinta o metoda sigura de ardere a acelei grasimi corporale incapatanate.

8 thoughts on “3 metode de a arde si cea mai nesuferita grasime de pe burta

  1. Articolul mi-a deschis ochii asupra unei probleme cu care nu eram familiarizat anterior. Sunt recunoscator pentru informatiile relevante si sfaturile practice pe care le-am gasit aici. Voi recomanda cu siguranta acest articol prietenilor mei.

  2. Am fost impresionat de nivelul de cercetare pe care autorul l-a investit in acest articol. Informatiile prezentate sunt actualizate si bine fundamentate, oferind cititorilor o perspectiva obiectiva asupra subiectului.

  3. Este un articol bine documentat si structurat, care abordeaza o tema relevanta pentru societatea noastra. Am apreciat faptul ca autorul a analizat atat aspectele pozitive, cat si cele negative ale subiectului in discutie.

  4. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Mi-a placut in special modul in care autorul a prezentat argumentele sale, sustinandu-le cu exemple concrete.

  5. Totodata, consider ca este important sa ne concentram pe continutul discursului nostru si sa fim cat mai autentici posibil. Ascultatorii apreciaza sinceritatea si emotia transmisa de vorbitor, asa ca este bine sa fim noi insine atunci cand vorbim in public.

  6. Am apreciat modalitatile sugerate pentru a lucra la anxietatea legata de vorbire in public, precum respiratia profunda si vizualizarea succesului. Aceste tehnici pot fi foarte utile pentru cei care se simt intimidati sau stresati in fata unei audiente.

  7. Mi-a placut faptul ca autorul a subliniat importanta pregatirii si practicii continue pentru a deveni un vorbitor eficient. Exemplele si sfaturile oferite sunt aplicabile in diverse situatii si pot ajuta pe oricine sa isi dezvolte abilitatile de comunicare.

  8. Articolul este foarte interesant si util, oferind informatii importante despre cum sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare. Sunt de acord cu ideea ca vorbirea in public poate fi o provocare pentru multe persoane, dar cu exercitiu si increde in sine se poate depasi aceasta teama.

Comments are closed.