Construirea unei case este un proces complex si care necesita timp. Este nevoie de mult timp, efort si finante, dar propriul tau proiect casa chiar merita!

Pentru a nu te apuca de cap atunci cand gasesti unul sau altul dintre momentele neplacute in timpul procesului de constructie, invata din greselile altora! Alege dintre modele de case care ti se potriveste stilului si preferintelor tale uzuale si incearca sa eviti urmatoarele greseli:

Greseala nr. 1 – un teren nereusit

Inainte de a te decide sa cumperi un teren, ar trebui sa studiezi cat mai mult posibil toate subtilitatile acestui moment. Trebuie sa te asiguri ca tot ce ai nevoie este acolo: prezenta/absenta comunicatiilor, locatia apropiata/indepartata de drum, absenta fabricilor si intreprinderilor din apropiere care pot polua aerul, etc.

De asemenea, merita sa acorzi atentie terenului. Acest lucru nu trebuie sa fie dificil: fara pante abrupte sau adancituri, si preferabil la o distanta rezonabila de rau.

Pentru un trai confortabil, infrastructura moderna si comunicatiile sunt o necesitate. Acorda atentie acestui factor atunci cand alegi un loc pentru construirea unei case. Gradinita, magazinele, locurile de joaca si zonele de sport sunt importante.

Greseala nr. 2 – Studiile geologice nu au fost efectuate

Inainte de a continua cu instalarea cofrajului pentru fundatie, studiile geologice trebuie efectuate fara gres. Altfel, s-ar putea sa te coste prea mult: de sute de ori mai mult decat a invita specialisti pe teren.

Ei vor evalua compatibilitatea caracteristicilor naturale ale terenului si designul casei in sine, ceea ce va evita imediat o serie de probleme. Vei intelege la ce nivel se afla apele subterane, care este densitatea pamantului si multe altele. Toate acestea iti vor permite sa tragi concluziile corecte, iar acest lucru va economisi putere, timp si nervi.

Greseala nr. 3 – O casa fara proiect

Nu lua in considerare optiunea de a construi fara proiect. Acum toata lumea alege dintre proiecte case al sau preferat. O astfel de greseala va duce la faptul ca nu numai ca nu vei fi multumit de ceea ce vei primi la sfarsitul constructiei, dar si locuinta in sine se va deforma rapid si va deveni in curand nelocuibila.

Pentru a evita acest lucru, incredinteaza munca profesionistilor: documentatia de proiect te va proteja si va garanta durabilitatea constructiei.

Greseala nr. 4 – Lipsa estimarii finantelor

Trebuie sa stii exact cat esti dispus sa investesti in construirea unei case. Daca nu ai suficienti bani pentru a plati pentru constructia unei case, este mai bine sa economisesti bani. Altfel, risti sa-i pierzi pe cei pe care ii investesti. In timp, orice structura se va prabusi. Trebuie sa intelegi asta.

Greseala nr. 5 – Fundatia este instalata prost

Baza casei – fundatia – trebuie instalata cu toata grija si atentia. Cofrajul trebuie sa fie corect ridicat, tipul de structura in care va fi turnat amestecul de beton trebuie selectat corect. Nu trebuie lasate sa se formeze fisuri si aschii pe fundatie. Daca fundatia este instalata neglijent si prost, atunci acest lucru poate duce la:asezarea fundatiei, aparitia rapida a fisurilor si a altor defecte pe ea.

Greseala nr. 6 – Probleme cu acoperisul

Incredinteaza dezvoltarea structurii acoperisului unui specialist pentru a evita condensul si alte fenomene negative. Pentru amenajarea acoperisului nu recomandam utilizarea materialelor care vor contribui la formarea condensului. Aceasta, la randul sau, va duce la coroziunea pieselor sau la degradarea acestora.

Greseala nr. 7 – Hidroizolatie incorecta

Pentru a evita umezeala in camera, este necesar sa se efectueze o impermeabilizare adecvata si de inalta calitate.

Greseala nr. 8 – Folosirea materialelor de constructie de calitate scazuta

Pare o greseala foarte comuna. Dar, dupa cum a aratat practica, se face cel mai adesea in incercarea de a economisi bani. Din pacate, acest lucru duce la exact efectul opus: cheltuielile pentru reparatii si corectarea greselilor trecute in construirea unei case il costa pe proprietar mult mai mult.

Adevarul este ca materialul de constructie de calitate scazuta poate afecta negativ rezultatul oricarei constructii si poate anula toata munca.
Ai grija la aceste aspecte si bucura-te de o casa de vis!

6 thoughts on “8 greseli majore in construirea unei case

  1. Ma bucur ca s-a abordat subiectul integrarii tehnologiei in educatie si sunt de acord cu ideea ca este necesara o schimbare profunda a sistemului educational pentru a raspunde cerintelor societatii moderne. Este impresionant cum scolile pot folosi platforme online, aplicatii si alte resurse digitale pentru a crea un mediu educational interactiv si personalizat. Sper ca tot mai multe institutii de invatamant sa adopte aceasta abordare inovatoare.

  2. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei in educatie si subliniaza importanta adaptarii sistemului educational la noile tendinte. Este impresionant cum instrumentele digitale pot transforma modul in care elevii invata si cum pot fi utilizate pentru a imbunatati procesul de predare. Totodata, este esential ca profesorii sa fie pregatiti si sa beneficieze de training continuu pentru a putea folosi eficient aceste tehnologii in sala de clasa.

  3. Am gasit acest articol extrem de util si motivant. Ideea ca putem creste constant ca indivizi si ca avem control asupra propriului nostru destin este foarte inspiratoare. Cu ajutorul unor sfaturi simple, putem incepe sa ne dezvoltam personal si sa atingem potentialul maxim. Multumesc pentru acest articol informativ!

  4. Articolul de pe site-ul javoix.ro discuta despre importanta dezvoltarii personale si a cresterii constiente. Este un subiect foarte interesant, deoarece ne ajuta sa intelegem cat de important este sa ne cunoastem pe noi insine si sa evoluam constant. Dezvoltarea personala este un proces continuu si acest articol ne ofera cateva sfaturi practice pentru a ne ajuta sa ne dezvoltam in mod pozitiv.

  5. Ma impresioneaza modul in care autorul subliniaza importanta muzicii in viata noastra de zi cu zi si cum aceasta poate avea un impact profund asupra sentimentelor noastre. Personal, cred ca muzica este un element esential al existentei umane si ca ne poate ajuta sa trecem peste momentele dificile sau sa amplificam bucuria din momentele fericite.

  6. Articolul de pe linkul dat prezinta o perspectiva interesanta asupra modului in care muzica poate influenta emotiile si starea de spirit a unei persoane. Este fascinant cum anumite piese muzicale pot aduce amintiri puternice sau pot induce o stare de calm si relaxare. De asemenea, sunt de acord cu ideea ca muzica poate fi un mijloc eficient pentru a ne exprima emotiile si pentru a ne conecta cu cei din jur.

Comments are closed.