Amenajarea-unui-dining-intr-un-spatiu-mic.jpg

Camerele mici tind sa ne dea mai multe batai de cap atunci cand vine vorba de amenajarea lor. S-ar putea sa nu stii de unde sa incepi sau ce sa cumperi pentru acel spatiu mic din casa ta, mai ales cand vine vorba de zona de luat masa.

Zona de dining este de obicei un loc mare si spatios unde se pune o masa mare cu multe scaune, sau cel putin asa vedem in filme. Realitatea este foarte diferita si, cu siguranta, vei descoperi o sufragerie mica in care trebuie sa amenajezi o zona de luat masa.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand decorezi camere de zi moderne mici este ca dispui de putin spatiu si trebuie sa inveti sa profiti la maximum de el. De aceea, ar trebui sa respecti cateva reguli si sa te gandesti bine inainte de a cumpara o masa si de a te hotari unde sa o instalezi.

De la mese rotunde la scaune incorporate, afla mai jos cum sa iti transformi sufrageria mica in spatiul frumos si confortabil la care ai visat intotdeauna. De aceea, iti vom oferi acum cateva sfaturi prin care o zona de dining poate fi integrata in armonia unui living cu dimensiuni mai putin generoase.

Foloseste mobilier cu design minimalist

Mobilierul masiv nu face altceva decat sa incarce inutil un spatiu si asa mic. Cel mai simplu ar fi sa optezi pentru o amenajare minimalista si piese compacte, care nu ocupa mult loc si pot fi mutate usor. O masa rotunda ar fi ideala, deoarece contribuie la economisirea de spatiu datorita lipsei colturilor.

Pentru un dining in miniatura este indicata si o masa de sticla transparenta, care va face incaperea sa para mai mare, sau o masa inalta si ingusta cu scaune de bar care incap dedesubt. In plus, daca nu ai suficient loc pentru a crea o zona permanenta de dining, poti alege o masa pliabila pe care sa o desfaci doar atunci cand ai nevoie. Mentinerea decorului simplu si minimalist va ajuta spatiul sa para echilibrat.

Scoate in evidenta zona de luat masa

Chiar daca este vorba de o locuinta mica, spatiul pentru servit masa nu trebuie mascat in nici un fel. Din contra, incearca sa scoti in evidenta zona de dining prin diferite artificii. O masa cu un design original poate fi transformata in piesa centrala a incaperii, mai ales intr-un open space.

O modalitate excelenta pentru a defini mai bine zona de dining o reprezinta folosirea unui corp de iluminat cu design interesant, a carui lumina sa cada exact pe suprafata mesei. Vei obtine astfelun spatiu intim, placut si foarte confortabil.

Un tapet indraznet sau in culori vesele, niste oglinzi supradimensionate sau cateva tablouri vor evidentia discret peretele din apropierea mesei si, astfel, vei crea senzatia unui spatiu separat de restul camerei.

Amenajeaza zona de dining acolo unde poti

Cine spune ca nu poti aseza masa cu un capat pe perete sau in dreptul pervazului de la geam? Intr-adevar, configuratia de baza pentru dining include o masa incapatoare, scaune confortabile si un bufet unde sa pastrezi vesela.

Insa, daca nu ai suficient spatiu pentru a amenaja totul conform conceptului, poti face exceptie de la reguli ca sa asezi masa lipita de un perete, chiar daca asta inseamna sa sacrifici un loc.

Profita de spatiul din dreptul geamului

Daca te decizi sa amenajezi o mica zona de luat masa in bucatarie, este important sa alegi o zona aproape de fereastra. In acest fel, vei beneficia cel mai mult de lumina naturala, care va diminua foarte mult impresia unui spatiu aglomerat. Acelasi lucru il poti face si daca doresti sa amenajezi zona de dining in camera de zi sau intr-un living open space.

Renunta la accesorii si decoratiuni

Intr-un caz ideal, putem sa amplasam pe masa de dining tot ce dorim in materie de decoratiuni. Fie ca vorbim de lumanari, vaze sau diferite accesorii cu care ne putem orna masa, acestea se integreaza perfect in decorul camerei.

Cand vorbim de un spatiu mic, cel mai bine ar fi sa renunti la toate aceste obiecte, chiar daca ai impresia ca vor decora intr-un mod frumos si elegant zona, deoarece nu dorim incarcarea inutila a spatiului.

Cu cat mai putine lucruri la vedere, cu atat se va crea ideea de spatialitate si vei pastra o amenajare simpla. In cel mai rau caz, poti opta pentru cateva decoratiuni mai joase, astfel incat tu si familia sau invitatii tai sa va puteti vedea si sa puteti conversa.

Doar pentru ca sufrageria ta este mica nu inseamna ca trebuie sa renunti la stilul tau sau sa simplifici prea mult decorul, renuntand astfel la zona ta de dining. Tine cont de aceste sfaturi pentru a profita la maximum de spatiul din camera ta de zi si amenajeaza-ti zona de dining la care ai visat.

7 thoughts on “Amenajarea unui dining intr-un spatiu mic

  1. Un aspect important subliniat in acest articol este potentialul tehnologiilor vocale de a revolutiona domeniul asistentelor virtuale. Imaginati-va sa puteti interactiona cu un chatbot care sa aiba o voce umana, naturala si inteligenta! Acest lucru ar putea imbunatati semnificativ experienta utilizatorilor si ar putea avea aplicabilitate in diverse sectoare, de la call center-uri pana la asistenta medicala.

  2. Articolul de pe acest link ofera o perspectiva interesanta asupra tehnologiilor vocale si impactul lor in viitorul comunicarii. Este remarcabil cum inteligenta artificiala poate recrea cu acuratete vocea umana, deschizand noi posibilitati pentru industrie. In plus, autorul mentioneaza si implicatiile etice ale acestor tehnologii, subliniind necesitatea unor reguli clare pentru a evita abuzurile.

  3. Am apreciat faptul ca articolul subliniaza importanta ascultarii active in comunicarea cu partenerul de cuplu. Prin acordarea atentiei la nevoile si sentimentele celuilalt, putem construi o relatie sanatoasa si armonioasa. De asemenea, sugestiile practice oferite pentru a imbunatati comunicarea sunt utile si aplicabile in viata de cuplu.

  4. Articolul de pe acest link ofera informatii valoroase despre cum se poate imbunatati comunicarea intr-o relatie de cuplu. Este important sa ne exprimam deschis si sincer emotiile si nevoile noastre pentru a evita conflictele si incomunicarea. De asemenea, este util sa fim empatici fata de partener si sa incercam sa intelegem punctul sau de vedere.

  5. M-am simtit inspirat/a de ideile prezentate in acest articol si ma determina sa actionez pentru a contribui la protejarea mediului in care traim. Este un apel la constientizare si responsabilitate fata de natura.

  6. Sunt de acord cu argumentele prezentate in articol si consider ca este important sa se discute deschis despre aceasta problema. Este necesar sa fim constienti de impactul pe care deciziile noastre il au asupra mediului inconjurator.

  7. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori.

Comments are closed.