Cand-se-incepe-igiena-orala-la-copii.jpg

Dupa cum multi dintre noi stim, igiena orala este esentiala pentru o sanatate orala buna. Dar cum ramane cu dintii bebelusilor?

Primii dinti temporari erup la majoritatea copiilor in intervalul 4-7 luni, insa este recomandata ca igiena orala sa inceapa inca din perioada de nou nascut, urmand ca dupa aparitia primului dinte sa apelam si la spalatul pe dinti propriu zis.

Mentinerea unei igiene orala adecvate la copilul mic este esentiala pentru promovarea sanatatii orale si generale, curatand resturile de lapte si alimentare si evitand acumularea bacteriana, ajutand la mentinerea sanatatii gingiilor si a dintilor.

Dintii de lapte la copii au roluri variate si foarte importante, ajutand nu numai in masticatie, deprinderea functiilor de vorbire si respiratie, dar contribuind si la mentinerea spatiului pentru dintii permanenti si ajutand, de asemenea, in dezvoltarea psihologica a copilului, mentinerea increderii in sine si nu in ultimul rand la abilitatea de socializare a celui mic.

Chiar inainte de aparitia primilor dinti este recomandat a se mentine igiena orala prin curatarea gurii de doua ori pe zi cu o compresa curata cu ser fiziologic sau inmuiata in apa potabila calduta. Se infasoara compresa pe degetul aratator, apoi se maseaza gingiile, se curata partea interna a obrajilor si cu miscari circulare se curata si limba.

Este bine ca aceasta sa devina o rutina de doua ori pe zi.

Cand bebelusul mai creste putin se pot folosi si degetarele speciale pentru igiena orala, urmand ca dupa aparitia primului dinte sa incepem sa folosim o periuta adecvata si pasta de dinti.

Periuta trebuie sa fie mica, adaptata unei guri mici, cu peri moi si cantitatea de pasta de dinti cu fluor intr-o cantitate adecvata varstei, o cantitate nu mai mare decat un bob de orez, care nu va cauza efecte negative daca este inghitita. Incepand cu varsta de 3 ani cantitatea de pasta poate fi marita, folosind o cantitate similara cu un bob de mazare.

Este de asemenea foarte important sa urmariti evolutia starii de sanatate dentara si orala prin vizite regulate la un cabinet stomatologic pentru copii.

6 thoughts on “Cand se incepe igiena orala la copii

  1. Un alt aspect important mentionat in articol este dezbaterea privind impactul tehnologiei blockchain asupra mediului inconjurator si consumul ridicat de energie. Autorul subliniaza necesitatea dezvoltarii unor solutii sustenabile pentru a contracara aceste efecte negative si pentru a promova o utilizare responsabila a blockchain-ului. In final, articolul ofera o perspectiva ampla asupra evolutiei tehnologice si schimbarilor pe care le va aduce odata cu adoptarea generalizata a blockchain-ului.

  2. Articolul de pe site-ul javoix.ro abordeaza un subiect interesant legat de tehnologia blockchain si aplicatiile sale practice in diverse domenii. Autorul evidentiaza avantajele acestei tehnologii, precum securitatea sporita a datelor si transparenta tranzactiilor. De asemenea, sunt prezentate exemple concrete de utilizare a blockchain-ului in industria financiara si cea medicala, demonstandu-se potentialul sau enorm in modernizarea acestor sectoare.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit o viziune noua asupra temei discutate. Am apreciat modul in care autorul a abordat subiectul, prezentand atat avantajele, cat si dezavantajele situatiei analizate. De asemenea, am gasit informatiile furnizate foarte relevante si utile, contribuind la imbogatirea cunostintelor mele.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva ampla asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca in prim-plan aspecte importante si relevante, iar argumentele prezentate sunt bine structurate si sustinute de exemple concrete. Este un material care stimuleaza la reflexie si dezbatere, fiind util pentru cei interesati de domeniul respectiv.

  5. Este interesant de observat cum autorul aduce in discutie exemple concrete de strategii de marketing care au avut succes in trecut, precum campania Old Spice sau cea a lui Coca-Cola. Aceste exemple ilustreaza clar cum o abordare creativa si adaptabila la nevoile publicului tinta poate transforma un produs intr-un fenomen mediatic.

  6. Articolul de pe javoix.ro vorbeste despre importanta unei strategii bine puse la punct pentru promovarea unui produs sau serviciu. Este foarte adevarat ca fara o abordare planificata si coerenta, sansele de succes sunt reduse. Autorul subliniaza faptul ca o campanie de marketing eficienta poate face diferenta intre succes si esec in afaceri.

Comments are closed.