Realizam acest articol, deoarece foarte multi clienti ce apeleaza la serviciul de inchirieri auto intampina foarte multe situatii neprevazute. Spre exemplu: Multi consumatori de rent a car, dupa ce au inchiriat un autovehicul, vin cu intrebarea: De ce asa de scump?

In randurile urmatoare vom face lumina, referitor la lista de cheltuieli pe care le are un client obisnuit, atunci cand inchiriaza un autovehicul. Veti stii de ce apar aceste costuri si cum puteti sa le diminuati cu aceasta ocazie. Deasemeni, va veti familiariza cu serviciul de inchirieri masini si veti intelege mai bine acest domeniu.

In urma cu cu foarte mult timp, companiile de inchirieri auto nu se concentrau in totalitate catre clienti si servicii. Daca este sa fim mai expliciti, in anul 2000, erau foarte multe agentii de rent a car, ce erau interesate sa obtina profit cat mai repede.

Din aceasta cauza, foarte multi clienti ajungeau sa fie pacaliti si inselati. Unora li se retinea din garantia auto, fara ca acestia sa stie. Deasemeni, alti clienti se intorceau cu cardul de credit pe un minus semnificativ. In acel an, erau foarte putine companii de rent a car, care sa fie corecte si sa isi respecte clientela.

Cu toate acestea, epoca neagra din serviciul de inchirieri auto nu a tinut pentru mult timp. Haiducia din rent a car s-a finalizat cu doi ani, inainte sa ne integram in
Uniunea Europeana. Deasemeni, aparitia si dezvoltarea internetului a facut ca aceste companii sa iasa la iveala. In acest fel, cea mai mare parte dintre clienti au ocolit acest gen de companii cu desavarsire, iar ele au inceput sa falimenteze pe capete. Mai mult de atat, unii dintre administratorii, ce practicau aceste metode se afla in momentul de fata in puscarie, pentru inselaciune.

Cum poti ocoli surprizele neplacute in serviciul de inchirieri masini?

Dupa cum vedeti, toate lucrurile au inceput sa se indrepte inspre bine. Firmele ce isi tepuiau clientii au disparut in mare parte. Desigur, una din 30 de companii este posibil sa practice aceste metode in continuare.

Ce trebuie inteles din aceasta situatie, este ca fiecare padure va avea propriile ei uscaciuni. Acest fapt se va intampla, indiferent daca celelalte 29 de companii au principii comerciale in continuare. Acum, dupa aceasta introducere, sa intram si in subiectul articolului.

Cheltuielile pentru inchirierea unei masini nu se rezuma doar la serviciul de rent propriu-zis. Pe langa tariful de inchiriere pe zi, vor aparea in mod obligatoriu si alte costuri. Din pacate, aceste cheltuieli suplimentare vor fi suportate de catre client. In randurile urmatoare, veti vedea care sunt aceste costuri si vom deslusi raspunsul la intrebarea: De ce asa de scump? Cu toate acestea, pana sa trecem mai departe, va recomandam agentia de rent a car din Otopeni si Bucuresti, Rent-4U.

Ce costuri apar in plus la inchirierea unui autovehicul?

In serviciul de rent a car sunt doua module distincte, ce permit inchirierea autovehiculului. Prima dintre ele este sistemul normal de inchirieri auto cu garantie. Al doi-lea dintre ele, anuleaza garantia in totalitate si permite aplicarea unui serviciu de asigurare zilnica. Veti vedea mai departe, care sunt cheltuielile pentru fiecare modul in parte.

Cheltuielile suplimentare, ce apar in serviciul de rent a car cu garantie

Pe langa pachetul de rent a car, care se aplica in functie de masina aleasa si perioada de inchiriere, avem in acest modul urmatoarele cheltuieli: tariful pentru combustibil si garantia retinuta. Carburantul masinii poate fi un cost suplimentar destul de mare, daca este sa ne luam dupa cresterea de pret din ultimul timp. 

Combustibilul nu este o cheltuiala suplimentara. Ea este o necesitate!

Aveti dreptate! Cu toate acestea, conteaza ce tip de autovehicul alegeti pentru inchiriere. Trebuie sa intelegeti, ca un consum realizat de o masina cu un motor de 1,2, va fi mai mic fata de un autoturism de 3,5. Ca sa intelegeti mai bine situatia, vom face comparatia intre doua autovehicule.
Comparatia pentru consumul de carburant intre Dacia Logan si Mercedes ML350

In cazul in care nu stiati, Dacia Logan are un consum de combustibil de 5%, in timp ce Mercedes ML350 va avea consumul de 20%. Ambele parcurg aceleasi distante, numai ca ultima din cele doua, are o cerere de 4 ori mai mare de carburant. Vom vedea care este si diferenta de bani intre cele doua.

Sa presupunem ca parcugem o distanta de 300 de kilometri pe zi, iar autovehiculele sunt inchiriate pe o perioada de 10 zile. In cazul autoturismului Dacia Logan, va fi un consum de 150 de litri, iar la Mercedes ML350, acesta va fi de 600 de litri. Deasemeni, la Mercedes, suma de bani cheltuita pentru combustibil este de 5400 de Ron, in timp ce la autovehiculul Dacia Logan, carburantul nu va costa mai mult de 1350 de Ron.
Dupa cum vedeti din acest exemplu, exista o diferenta de 4050 de Ron intre cele doua.

Diferenta dintre garantiile auto la inchirierea unei masini

In randurile de mai sus, am mentionat faptul ca exista doua module de rent a car. In serviciul normal, se va retine garantia auto. Aceasta este o suma de bani, ce se blocheaza la inceputul inchirierii. Ea se aplica separat de fiecare companie in parte. Deasemeni, valoarea acesteia este stabilita in functie de autovehicul.

Care este valoarea garantiei auto din sistemul de rent a car?

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, garantia este stabilita de catre compania de rent a car. Aceasta poate fi cuprinsa intre 3 si 50% din valoarea reala a masinii. Va depinde de dumneavoastra ce fel de companie alegeti pentru a inchiria autovehiculul dorit.

Ce procent din valoarea masinii va trebui sa contina garantia auto in serviciul de inchirieri masini?

Procentul normal nu va trebui sa fie mai mare de 7%. Daca avem un Mercedes ML350, care costa 60000 de euro, este normal ca depozitul auto sa fie de cel putin 4200 de euro. Aceasta reprezinta 7% din valoarea reala a autovehiculului. Desigur, exista companii de inchirieri auto, care pot oferi o garantie auto mult mai mica. Totul depinde de alegerea dumneavoastra.

Asigurarea zilnica din serviciul de inchirieri autovehicule

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, avem in acest serviciu, posibilitatea de a fi inchiriata masina fara garantie. Astfel, in locul ei, va intra conceptul de asigurare zilnica. In cazul in care ati optat pentru acest modul, va trebui sa stiti, ca pe langa costul inchirierii si al carburantului, va mai fi si cheltuiala asigurarii zilnice. Aceasta se calculeaza pe zi si se stabileste in functie de autovehicul.

Cu cat autoturismul este mai scump, cu atat asigurarea zilnca va fi mai mare. Tariful asigurarii zilnice se stabileste si in functie de numarul de zile inchiriate. De data aceasta, cu cat numarul de zile este mai mare, cu atat, tariful RCA-ului zilnic va scadea.

Tineti minte: Asigurarea zilnica inlocuieste garantia auto. Fata de depozitul auto, ea se aplica pe fiecare zi de inchiriere si nu se returneaza clientului. 

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, cum puteti apela la un serviciu de rent a car, fara sa aveti surprize neplacute. Inchiriati masina, doar dupa ce ati stabilit bugetul. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest subiect, puteti intra aici. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!